Özel Eğİtİm
Her bir atölyede dünyanın farklı şehirlerinden katılan hocalar ile belirli konuların işlenmesi, katılımcıların sunum ve araştırmaları ile zenginleşmektir. Atölye Çalışması Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaz ve kış kampı şeklinde yoğunlaştırılmış bir eğitim programı ve devamında her ay üç grubun bir araya gelmesi ile pekişmektedir.
“İlmiyat”, “Nazariyat” ve “Hissiyat” gruplarından oluşan Atölye Çalışması, üniversitede aldıkları eğitimin yanı sıra üniversitelilere ilim, irfan ve hikmet kapısını aralamalarına yardımcı olacak bir talim ve terbiye programıdır. Özellikle külli bir bakış açısına ulaşmak, küreselleşen dünyayı ve yaşadığımız Avrupa topraklarının geçmişini ve bugününü anlayarak geleceği irfani gelenek ile düşünebilmek, Atölye Çalışması’nın başlıca hedeflerinden biridir. Okumalar hem Doğu hem Batı dünyasının kaynaklarından olmaktadır.
Bediiyat Atölyesi katılımcıları Alet İlimleri modülünün içeriğiyle uyumlu dersler alabilecekleri gibi diğer modüllerin dersleriyle kısmen örtüşen interdisiplinler dersler de alabileceklerdir.
- Metin ve Kitap Tahlili
- Hitabet, Belagat ve Sunum
- Bilimsel Makale Oturumları ve Yazarlık
- Medya, İletişim ve Psikoloji
- Sinema ve Edebiyat
İslamiyat Atölyesi katılımcıları Naklî İlimler modülünün içeriğiyle uyumlu dersler alabilecekleri gibi diğer modüllerin dersleriyle kısmen örtüşen, interdisipliner dersler de alabileceklerdir.
- Nesefî Akaidi
- Diğer İnançlarda İnanç Esasları
- Avrupa’da Kur’an Araştırmaları
- Oryantalist Hadis Çalışmaları
- İslamiyet’te Kelam İlmi ve Tartışmaları
- Hristiyanlıkta Mistisizm
Nazariyat Atölyesi katılımcıları Aklî ve Medenî İlimler modülünün içeriğiyle uyumlu dersler alabilecekleri gibi diğer modüllerin dersleriyle kısmen örtüşen, interdisipliner dersler de alabileceklerdir.
- Din-Bilim-Felsefe ve Siyaset: Güç ve Hakikat Çatışma ve Dayanışmasının Tarihi
- Dünya Siyasetinin Yakın Tarihi: Günümüz Sorunları ve Paradigmaları
- Siyasi, Dini ve Toplumsal Açıdan Avrupa, İslam ve Müslümanlar
- Avrupa’da Siyasi, Kültürel ve Dini Kimlik
- Medyada İslam Algısı ve İslam Karşıtlığı: sosyal, siyasal ve psikolojik boyutları